Wednesday, February 6, 2019

Εγκυμοσύνη και μαλλιά : Tι γίνεται κατά την διάρκεια και μετά;

Εγκυμοσύνη και μαλλιά




Μαθαίνουμε τα ευχάριστα και αρχίζουμε την προετοιμασία  για τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. Για την μαμά πολύ φαγητό, για το πάτερα πολύ τρέξιμο αφού θα τον έχει να ψάχνει ότι το παράξενο βραδιάτικα  αφού θα θέλει να φάει το μωρό! Όπως και να έχει και εγώ στο τρέξιμο θα ήμουν αν ζούσα μια τέτοια εμπειρία .

Η μαμά πιο όμορφη από ποτέ αφού η εγκυμοσύνη  ανεβάζουν της ορμόνες στο max και έτσι όσο και τα μαλλιά της άλλα όσο το δέρμα και τα νύχια παρατηρείται μια θεαματική αλλαγή στην ποιότητα και φτάνουν σε μια τέλια κατάσταση.
Τα μαλλιά  βλέπουμε μια τεράστια αλλαγή όσον αφορά  στην λάμψη τους άλλα και το ποσό γρήγορα μακραίνουν. Ακόμα σε μερικές περίπτωση βλέπουμε να αλλάζει ο τύπος τον μαλλιών όπως από σγουρά να πάνε σε πιο σπαστά  από σπαστά σε πιο ίσια.
 Όλα κάλα και όλα ωραία μέχρι εδώ. Όλες απολαμβάνουν το πλούσιο μαλλί, άμεσος μετά την γέννα όμως τα πράγματα αρχίζουν να επιστρέφουν στο αρχικό τους στάδιο  τα μαλλιά μας μπαίνουν σε ένα στάδιο που ονομάζεται "φάση ανάπαυσης" και σταματούν να μακραίνουν.

Η φάση αυτή διαρκή περίπου 2 μήνες, άμεσος  μετά όταν  ο κύκλος των μαλλιών ξανά αρχίσει τότε να παρατηρούμε μια έντονη  τριχόπτωση  που να μας κάνει να πιστέψουμε πάει χάσαμε τα μαλλιά μας.... Όχι δεν γίνεται αυτό. Άπλα τα μαλλιά μας επιστρέφουν στα φυσιολογικά του πλαίσια και τα χάνουμε μαζικά. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιλόχεια τριχόπτωση. Αυτό το φαινόμενο σταματάει περίπου στους 2 με 3 μήνες. Βλέπουμε να αρχίσουν σιγά σιγά να επανέρχονται στα φυσιολογικά πλαίσια με πολλά μικρά μαλλιά να εμφανίζονται. Καλό θα ήταν όμως αν υπάρχει μια προδιάθεση στην αραίωση τον μαλλιών μας να ξεκινήσουμε μια θεραπεία ώστε να το περιορίσουμε. Θα πρότεινα το σαμπουάν και τις αμπούλες της Kerastase Specifique που δίνουνε άμεσα αποτελέσματα.

Tuesday, November 20, 2018

Πως να αποφύγετε τα σπασμένα και αδύναμα μαλλιά.

Γεια σας φίλες μου πάει καιρός που έχω να γράψω. Με αφορμή ένα τεράστιο πρόβλημα που βλέπω συχνά σε πολλές φίλες μου  στο κομμωτήριο να μην μπορούν να μακραίνουν τα μαλλιά τους αρκετές  εύκολα. Αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα και να βρω τρόπους και συμβουλές που ίσως μπορέσουν να σας βοηθήσουν.



Πρώτο και κυριότερο θεμα που προκαλεί ζημιά και οφείλεται στην απροσεξία και εύκολη χρήση του σίδερου  αγαπημενες μου. Αποτέλεσμα να κόβονται και να γεμίζει ψαλίδα γι'αυτο όσο και αν σας ακούγετε τρελό αυτο που σας λέω . Μακρια, όσο πιο μακρια γίνετε το σίδερο!!! :)

Δεύτερο  θέμα είναι η διατροφή και η έλλειψη από πολύτιμα συστατικά όπως είναι η βιταμίνη D, βιταμίνη B το σίδηρο,  το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος κτλ. Το σίδηρο ειναι το προτο που έρχεται στο μυαλό μας οταν μιλάμε για απώλεια μαλλιών, μπορούνε να το πάρουμε  απο παρα πολλές τροφές. Η βιταμίνη D ειναι βιταμίνη που το 80-90%  το αποροφητε απο των ήλιο. Αν και στην Κύπρο μας έχουμε άφθονο εντούτοις δεν απορροφάτε από τον οργανισμό σε πολλές περιπτώσεις. Ειναι απαραίτητη για τον οργανισμό διότι ειναι αυτή που βοηθά  να απορρόφηση το ασβέστιο που είναι εξίσου σημαντικό.

Τρίτο και σημαντικότερο θέμα η χρήση πολύ καλόν προϊόντων για τα μαλλιά σας. Εδώ θα σας προτείνω μια σειρά που κατά την γνώμη μου ειναι επαναστατική και αυτή είναι η Bain Extentioniste μία καινούργια  σειρά  της Kerastase. Με πρόγραμμα και υπομονή θα σας δόση  πιστεύω την βοηθήσει που θέλετε. Δηλαδή 


  • Αναδομεί και ενισχύει τις ίνες  τις τρίχας
  • Αναζωογονείται και τονώνει τις ίνες 
  • Λαμπερά και λεία νήματα 
  • Μαλακά και λεία μαλλιά στην αφή
  • Έχει δράση κατά της θραύσης





Bain Extentioniste
Ειναι ενισχυτικό σαμπουάν που ενισχύει την ισχυρή τριχοφυΐα ξεκινώντας από τις ρίζες. Τα εξασθενημένα μαλλιά που είναι επιρρεπή σε θραύση ενισχύονται καθώς η εσωτερική δομή τους ανοικοδομείται και σφραγίζεται για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε όλη την ανάπτυξή του. Αυτό το καθαριστικό σαμπουάν εμπλουτίζεται με Creatine R, ένα ενεργό σύμπλεγμα σχεδιασμένο για να ενισχύει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα και Taurine, ένα αμινοξύ που προάγει ένα υγιές κρανίο. Τα μαλλιά καθαρίζονται προσεκτικά για να φτάσουν στο ιδανικό υγιές μήκος του ς σε άριστη κατάσταση 



Masque Extentioniste
Ιδανικό για ανεπιτήδευτα εύθραυστα μαλλιά, αυτή η βαθιά αποκαταστατική μάσκα διαπερνά τα μαλλιά για να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει τα νήματα πίσω στην λαμπερή υγεία. Τα κατεστραμμένα εύθραυστα μαλλιά είναι εμπλουτισμένα, αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά. Τα ενεργά συστατικά που διανέμονται μέσω του Κρεατίνης R και του Οξινικού Μαλεϊκού που περιέχονται στη φόρμουλα συμβάλλουν στην τόνωση των ινών μαλλιών για την ενίσχυση των κλώνων σε όλη τη διαδρομή μέχρι τις άκρες. Τα σπασμένα άκρα επισκευάζονται και εμποδίζεται η θραύση επιτρέποντας στα μαλλιά να φτάσουν σε νέα υγιή μήκη

Serum Extentioniste
Ένας εξαιρετικά συμπυκνωμένος ορός με βασικά δραστικά συστατικά που διεγείρουν την ανάπτυξη ισχυρών υγιή τριχοθυλακίων. Αυτή η ενεργητική αφετηρία είναι ένα βασικό βήμα για την ενίσχυση των ριζών και την προώθηση ενός υγιούς περιβάλλοντος στο κεφάλι. Η μη λιπαρή φόρμουλα της τροφοδοτεί τη δύναμη των Ceramides για την προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς, ενώ παράλληλα διεγείρει και ενεργοποιεί τις ρίζες. Εφαρμόζεται με ένα απαλό μασάζ της κεφαλής, είναι ιδανικό για την ενίσχυση και την ενεργοποίηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών για την επίτευξη ισχυρών μακριών μαλλιών